Ervaringen

''Na 20 jaar werkervaring was ik op een punt gekomen om eens goed te onderzoeken hoe ik de volgende 20 jaar zou gaan benutten. Waar liggen mijn krachten, waar word ik gelukkig van en welk werk past nu echt bij mij. Zit ik nog op de goede weg, moet ik bijschaven of zal ik met iets heel anders beginnen. Bij Marianne heb ik een individueel testonderzoek gedaan van een paar dagdelen. De diverse testen die ze heeft afgenomen waren zeer inspirerend en leerzaam. Door de testen, haar scherpe observatie en goede inzichten heeft Marianne mij goed geholpen. Ze heeft mij een beter inzicht gegeven in mijzelf, mijn capaciteiten en de keuzes die ik kan maken. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb''.

Elly

 

 

Over

Marianne van der Enden (1957) begeleidt mensen met studiekeuze-, loopbaan- of levensvragen

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs, schoolverlaters, studenten, werkenden die een nieuwe impuls zoeken en hooggevoelige mensen zijn van harte welkom bij haar.

 

 

Levensloop en werkzaamheden

Nadat Marianne de Tuinbouwschool doorlopen heeft, werkt zij twee jaar als tekenaar van tuinen en landschappen bij de Grontmij. Naast haar passie voor de natuur, ontstaat er een verlangen meer voor mensen te betekenen. Zij volgt een studie aan de Academie Mens-Arbeid te Tilburg, richting beroepskeuzewerk. Hier leert zij de wereld van studie en beroep te verbinden met de drijfveren en capaciteiten van de mens. Marianne wordt graag op het inlevingsvermogen, de realiteitszin, intuïtie en creativiteit die hiervoor nodig aangesproken.

Nadat zij enkele jaren bij studie- en beroepskeuzebureaus in Noord-Holland heeft gewerkt, start zij haar praktijk te Zeist. Zowel bedrijven als particulieren zijn haar opdrachtgevers. Sinds ruim 15 jaar is zij als free-lancer aan Katholieke Scholengemeenschap De Breul te Zeist verbonden.

Hulpmiddelen bij haar werk zijn testonderzoek, gesprekken, creatieve en lichaamsgerichte opdrachten.

In de loop der jaren heeft Marianne zich gespecialiseerd in de begeleiding van hooggevoelige mensen (HSP’s High Sensitive Persons). Directe aanleiding hiertoe was de opvoeding van haar sterk intu├»tieve dochter. Over haar ervaringen hiermee schreef zij het boek ‘Mijn kind ziet meer’ (zie kopje 'hooggevoelig').

Uitgangspunten bij het begeleiden van hoogsensitieve mensen vormen de post-HBO-opleiding 'Ho, tot hier en niet verder' en de basisopleiding 'Body-Mind-Language'